Kako proveriti da li će auto proči ispitivanje izduvnih gasova na tehničkom pregledu?

Svaki klijent moze doći na tehnički pregled i izvršiti kontrolni pregled svog vozila i izmeriti kvalitet gasova. Ukoliko vozilo ne zadovoljava date mere, on će imati vremena da otkloni nedostatke i da sa spremnim vozilom i bez glavobolja uđe u novu eru vršenja tehničkog pregleda, koja stupa na snagu od jula 2021.

Svaki klijent koji uvozi polovno vozilo mora proveriti ispravnost gasova prilikom redovnog vršenja tehničkog pregleda i takođe, ako gasovi ne zadovoljavaju kvalitet koji je propisan Zakonom, on će takođe imati vremena da do sledeće registracije otkloni sve nedostatke koji utiču na loš kvalitet izduvnih gasova. Sve navedeno važi za sva vozila kojima se vrši tehnicki do jula 2021. 

Od tog meseca ona više neće moći da prođu tehnicki pregled ako gasovi ne budu ispravni i svako vozilo koje ne zadovoljava ovaj kriterijum biće proglašeno neispravnim.

AUTO CENTAR JANA savetuje svim vlasnicima vozila da provere katalizator na svom vozilu (da li ga uopšte ima ili je skinut) jer je većina polovnih vozila koja je ušla u Srbiju ili sa lošim saćima, ili lošim katalizatorima ili su oni potpuno uklonjeni. Savetujemo da na vreme sve te nedostatke otklonite.

Takođe, svako ko na vozilima ima DPF filter treba da proveri stanje, kvalitet i ispravnost istog. Savetujemo da ne cekate poslednji trenutak, već da svoja vozila spremite za novine koje Vas čekaju. 

Ako u julu dovezete svoje vozilo na tehnicki pregled i gasovi ne budu ispravni dobićete rok od 3 dana da otklonite neispravnost i da se vratite da se ponovo izmeri kvalitet izduvnih gasova. Ako oni zadovoljavaju mere na ponovljenom pregledu vozilo će biti ispravno, a ako ne budu zadovoljavali, vozilo će prilikom ponovljenog tehničkog opet biti proglašeno neispravnim i tada ćete morati ponovo da platite punu cenu tehničkog pregleda.
Naša preporuka je da proverite vaša vozila na vreme i da na vreme rešavate probleme, jer ako vas na od jula na tehničkom pregledu proglase neispravnim zbog kvaliteta izduvnih gasova, rok od tri dana će biti mali da se gasovi dovedu u granice dozvoljenog i nedostaci i kvarovi otklone.

Za sva pitanja, savete i sugestije AC Jana vam stoji na usluzi.